Project Description

Dorpshuis Zaal Onder de Toren • Wissenkerke

Theaterproductiehuis Zeelandia

Valavond

vrijdag 15 oktober 2021
aanvang 20.00 uur

Valavond

KAN HET WACHTEN EINDIGEN?
Een moeder en haar dochter wachten al dertig jaar lang op de thuiskomst van hun man en vader, die nooit is teruggekeerd van zee. Met vaste rituelen die in eentonig ritme worden uitgevoerd en surrealistische proporties aannemen, houden ze de hoop op zijn terugkomst levend, terwijl ze elkaar tegelijkertijd met die hoop gevangen houden.

Nu het levenseinde van de vrouw (Frieda Pittoors) nadert, is het aan de dochter (Indra Cauwels) om het wachten voort te zetten. Deze avond begint zij een stil verzet tegen haar lot dat door haar moeder is opgelegd. Kan de onuitgesproken strijd die de moeder en dochter voeren doorbroken worden? Kan het wachten eindigen?

Eva Jansen Manenschijn schept in haar poëtische en muzikale composities van woorden en gedachten een wereld waarin personages gefixeerd pogen hun bestaan te waarborgen. Eva Tijken plaatst haar personages in een psychologisch-maatschappelijk keurslijf. Gebruik van filmische elementen, een hoge mate van vervreemding en muzikaliteit zijn kenmerkend voor haar werk.

Tijdens het Zeeland Nazomerfestival werd Valavond gespeeld bij ondergaande zon en op een unieke locatie met zicht op de Oosterschelde: de Schelphoek, de uitgestrekte baai bij Serooskerke (Schouwen-Duiveland).

Kaarten reserveren

Toegang € 17,50 / leden/CJP € 15,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2021-09-07T12:49:44+00:00

Verhalend Noord-Beveland

Loes Meeuwisse, Steven Dees en Marieke le Duc-Bouwense trappen het seizoen af met respectievelijk een terugblik op het Burgemeesterschap tot nu toe, het bijzondere verhaal van het aardappelras De Rode Pipo en een roeitocht van maar liefst 5000 km.

2021-09-06T07:49:01+00:00

Zeelandia speelt Valavond

Valavond vertelt het verhaal van een moeder en een dochter die al 30 jaar lang wachten op de thuiskomst van hun man en vader, die nooit is teruggekeerd van zee.

Terug naar  programmaoverzicht