Project Description

Zaal Onder de Toren • Wissenkerke

The Amazing Stroopwafels

* Uitgesteld *

zaterdag 14 november 2020
aanvang 20.00 uur

Helaas, door de aangescherpte maatregelen moeten we ook deze voorstelling verplaatsen. Zodra optreden weer kan, zoeken we samen met de artiesten naar een nieuwe datum. Heeft u kaarten besteld dan krijgt u automatisch bericht hierover.

Over The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels worden op 21 maart 1979 opgericht en bestaat uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Bekende nummers van de band zijn ‘ ‘Ome Kobus’, Ik ga naar Frankrijk’, ‘Voor de storm’ en natuurlijk ‘Oude Maasweg’. Dit nummer is uitgegroeid tot een Nederlandse klassieker.

Als een band 40 jaar bestaat is er veel te vertellen! Dat vond ook Merlijn Kerkhof (de zoon van frontman Wim Kerkhof). Hij schreef in maart 2019 het boek Oude Maasweg Kwart voor Drie. Het is het verhaal over de 40-jarige band The Amazing Stroopwafels die zich aan alle wetten van de popmuziek lijkt te onttrekken en toch de meest optredende formatie van Nederland is.

Kijk op de biografie van de Stroopwafels voor de verkorte versie.

De afwisseling van speelplekken (nog steeds van de straat tot de huiskamer, van café tot theater) werkt zeer inspirerend en het enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt is onveranderd groot. The Amazing Stroopwafels is nog altijd één van de meest optredende bands van Nederland. En als het aan hen ligt, gaan zij daar tot lang nadat ze er bij neergevallen zijn, mee door. In seizoen 2016 – 2017 speelden ze All you can eat en The Amazing Stroopwafels 37 en een half. In 2017 – 2018, 2018 – 2019 en 2019 – 2020 gaan ze op pad met het theaterconcert Hiero.

Omwille van corona in voorjaar 2020 werd een aantal voorstellingen Hiero afgelast. Rien, Wim en Arie spelen in plaats daarvan een aangepast programma The Amazing Stroopwafels Gaan Door in najaar 2020.

www.theamazingstroopwafels.nl

foto: Nina Valkhoff

reserveer ticket

Toegang incl. consumptie € 16,00 / leden € 14,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2020-10-14T21:50:18+00:00

Dikkie Dik & de taart (2+)

Een leuke interactieve voorstelling voor peuters en kleuters gebaseerd op de avonturen van Dikkie Dik, de beroemdste kat van Nederland.

2020-10-14T21:55:46+00:00

De Thuiskomst

De Thuiskomst is een bijzonder muzikaal duo. Laat u verrassen door de schitterende combinatie van viool en accordeon en het virtuoze en ontroerende spel van dit duo!

Terug naar  programmaoverzicht