Het kerkje van Kats • Kats

Stips en Brokamp

Piano en viool

zondag 29 oktober 2023
aanvang 15.00 uur

Stips en Brokamp

Robert Jan Stips werkt al sinds 2014 samen met violiste Marieke Brokamp (oa Zeeuws Orkest en het TY strijkkwartet).
Deze samenwerking ontstond in de zomer van ’14 bij het grootse theaterspektakel ‘O Die Zee’ op lokatie aan de Westerschelde. Nu trekken zij inmiddels met een verrassend duo-programma door het land met een spannend, superbreed repertoire wat alle grenzen tussen de vele diverse muziekstijlen doet verbleken.
Een groot deel bestaat – natuurlijk – uit bewerkingen voor viool piano van de bekendere werken uit Stips’ rijke pophistorie – Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister, Freek de Jonge, NITS, hier en daar gelardeerd met verhalen die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn…
Maar ook film-, expo- en documentaire muziek van Robert Jan komt aan bod, die anders niet zo gauw op zich staand live te horen zou zijn. Daarnaast nemen Marieke en Robert Jan ons mee naar heel andere muziekwerelden, zoals cross-overs met de klassieken en de modern klassieken…van Schubert tot Arvo Pärt..
Het niveau en speelplezier en van dit bijzondere duo werkt aanstekelijk… het publiek laat zich door hen meevoeren, verwennen en verrassen: een ongedwongen avond of middag grenzeloos muziekgenieten !

Toegang incl. pauzedrankje € 16,00 / leden € 14,00

Andere voorstellingen uitgelicht