Kerkje van Kats • Kats

Socrates

toneel

zondag 10 maart 2024
aanvang 15.00 uur

Socrates

van Stefaan van Brabandt
spel WILLEM PLOUM
regie MARIANNE BLANKENBURGH

“Een leven dat zichzelf niet onderzoekt, is het leven niet waard.”

“ Socrates, ‘vader van de filosofie’, leermeester van Plato was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

In deze theatermonoloog (60 min.) kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken.”
Stefaan van Brabandt

“het enige wat ik weet, is dat ik niets weet”

www.willemploum.nl

Toegang gratis / vrijwillige bijdrage.

‘Food for thought’ – mini high tea

Voorafgaand aan deze voorstelling is er de mogelijkheid om een mini high tea bij te boeken voor € 12,50 p/p. Deze wordt verzorgd door Katse Fratsen uit Kats en bestaat uit 3 hartige en 3 zoete lekkernijen en natuurlijk een potje heerlijke thee! Vanaf 13.30 staat het lekkers voor u klaar. Aanmelden voor deze mini high-tea kan tot en met vrijdag 1 maart.

Toegang € 0,00 / mini high-tea los bij te boeken € 12,50

Andere voorstellingen uitgelicht

2024-02-19T21:43:48+01:00

Socrates10 maart 2024 - Kats

In deze theatermonoloog kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denk. Spel: Willem Ploum. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een mini high-tea bij te boeken.