Het Drenthehuis • Geersdijk

Singer-songwriteravond

Rosann, Dylan den Hartog en JP DeKlerk

zaterdag 19 oktober 2024
aanvang 20.00 uur

Singer-songwriteravond

Wat kan je verwachten?
Een afwisselende avond met optredens van 3 Zeeuwse acts: Rosann, Dylan den Hartog en Niels Hariot, JP DeKlerk en Ralf Wychgel.

3 acts van ongeveer 30 tot 40 minuten, aanvang om 20:00 uur.

Tussen de acts is er een korte pauze waarin de drankjes kunnen worden aangevuld en we rondgaan met de borrelplank!

Rosann

Nederlandstalige pop met beeldend beschreven en vertolkt in een eigentijds stemgeluid. Rosann (23) beschrijft problemen die jongvolwassenen ervaren in het volwassen worden. Haar schrijfwijze is rijk aan sterke metaforen waarmee ze haar luisteraars meeneemt in alle dubbele lagen die de Nederlandse taal rijk is.

Rosann is sinds 2019 actief als singersongwriter en werkt sindsdien hard aan haar carrière. Zo werd ze Halve Finalist in The Voice van Vlaanderen 2022 waar ze Vlaanderen verraste met onder andere haar eigen Nederlandstalige vertalingen op wereldhits als “Creep” in het team van Koen Wauters. Daarnaast trad ze in 2023 op bij onder andere Concert At Sea, Vestrock, Weitjerock en Bevrijdingsfestival en was ze afgelopen jaren te horen op NPO 3FM, NPO Radio 5 en NLMUSIC. 

Eind 2023 bracht Rosann haar Nederlandstalige debuutnummer uit in samenwerking met Vincent Pierins en Patrick Hamilton (Katherine Jenkins en Alfie Boe). Haar nummer kwam in de Spotify playlist  “Mooi Nederlands” en “Equal Netherlands”.

In 2024 ging Rosann op tour met Het Zeeuws Orkest en Remy van Kesteren waar haar eigen nummers met live orkest te horen waren. Daarnaast is ze geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland 2024.

Instagram: https://www.instagram.com/rosann_x/

Facebook: https://www.facebook.com/rosannofficial

Dylan den Hartog en Niels Hariot (Smaakstof in duo)

Tijdens mijn lagere schoolperiode volgde ik AMV op de muziekschool in Middelburg. Hierna was het tijd om een instrument te kiezen. Ik vond dwarsfluit wel leuk, maar mijn vader wist mij over te halen om gitaar te spelen. Hij leerde mij de eerste akkoorden en ging met mij mee naar de biobliotheek om de gitaarboeken te lenen om nieuwe muziek eigen te maken. Ik speelde en zong dan samen met hem in de woonkamer mee met de muziek. In mijn tienerjaren kwamen die liedjes op verschillende strandfeestjes goed van pas. In 2006 startte ik samen met de bandgenoten eerste band “Smout”. Een band met eigen werk, waar ik samen met Niels Hariot liedjes voor maakte. De band speelde na 1 jaar al op verschillende podia en festivals. Vanuit het bekende bandcoachingstraject PopaanZee mochten wij verschillende voorprogramma’s doen, o.a. bij De Dijk, Bløf en Bart Peters. Daarnaast leverde het verschillende landelijke concoursen, Demo-CD’s en coaches op, waaronder Dany Lademacher. Ook hadden we een aantal keer een mooie notering in de Zeeuwse top 40. De band was een regelrechte jongensdroom!
Smout kwam in een rustiger vaarwater. Mede door het overlijden van mijn vader miste ik opeens een van mijn muzikale steunpilaren en was ik op zoek naar een nieuwe start. In 2020 werd het tijd voor een nieuwe weg. We startten een nieuwe Nederlandstalige band. “Smaakstof”. Deze band kreeg na een aantal mooie optredens een nog mooiere start met de finaleplek bij het landelijke Regio-songfestival, waar 600.000 televisiekijkers en een uitverkochte concertzaal in Utrecht ons hoorden spelen. Het nummer “nacht van de nacht” wordt nu in de regio door het publiek meegezongen. Misschien wel de grootste waardering die je als muzikant kan krijgen. Wekelijks komen daar liedjes bij die je stuk voor stuk aan het grote publiek zou willen laten horen. Dylan zal de liedjes deze avond spelen met jeugdvriend, mede gitarist en mede tekstschrijver Niels Hariot. De liedjes zullen gaan over het verdriet, gemis, de mooie dingen in het leven en vooral de liefde.

Smaakstof (bandsmaakstof.nl)

JP DeKlerk uit Middelburg

JP DeKlerk is een Engelstalige singer-songwriter uit Middelburg. Na succesvolle jaren als frontman van JP & The Seeger Session Band bracht JP in 2017 zijn eerste solo album Old Cold Church Road uit. “Prachtige songs op het snijvlak van Country, Folk en Rootsrock” stelt Lust For Live, dat het album bekroont met 4 sterren. Het nummer ‘Home Town’, waarin JP DeKlerk zijn vroegste herinneringen aan het Middelburgse uitgaansleven bezingt, gooide hoge ogen en wordt door o.a BLØF-zanger Paskal Jakobsen geroemd.

JP DeKlerk

Toegang € 14,50 / leden € 12,50

Andere voorstellingen uitgelicht

2024-06-24T22:07:39+02:00

Orgelconcert11 augustus 2024 - Kats

In de zomermaanden organiseren we twee orgelconcerten. Stap eens binnen in de kerk om te luisteren naar de prachtige orgelklanken. Aan dit concert verlenen ook Corella Nijsse (sopraan) en Peter Reinders (tenor) hun medewerking.