Project Description

Dorpshuis De Brug • Colijnsplaat

Orkest Koninklijke Marechaussee

Beroeps fanfareorkest

zaterdag 16 oktober 2021
aanvang 20.00 uur

Het Orkest Koninklijke Marechaussee

Het orkest van de Koninklijke Marechaussee, een politieorganisatie met een militaire status, heeft een fanfarebezetting met 50 professioneel opgeleide muzikanten. Recentelijk is het orkest gereorganiseerd en bestaat het volledig uit actief dienende militairen.

Het programma dat zij voor u gaan spelen bevat een breed repertoire.

Geschiedenis
Het Orkest Koninklijke Marechaussee is op 12 april 1950 opgericht als militaire drumband. Het korps kreeg signaaltrompetten en trommen van de burgerij van Apeldoorn. Het korps bestond uit een kleine kern van beroepspersoneel en marechaussees in opleiding van het opleidingscentrum in Apeldoorn.
Het Orkest is een aantal keer veranderd van bezetting. Voor het laatst in 2005. Sinds die tijd is het een fanfareorkest.
Het Orkest heeft aan diverse taptoes deelgenomen. In Australië, Canada, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland, Rusland en (uiteraard) Nederland. Vanaf 1 januari 2019 is de naam Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee gewijzigd. Met de naam Orkest Koninklijke Marechaussee komt de professionele status van het orkest beter tot zijn recht.

Dirigent: kapitein Peter Kleine Schaars

Orkest Koninklijke Marechaussee – Startpagina | Facebook

Kaarten reserveren

Toegang incl. consumptie€ 15,00 / leden € 13,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2021-09-07T12:49:44+00:00

Verhalend Noord-Beveland

Loes Meeuwisse, Steven Dees en Marieke le Duc-Bouwense trappen het seizoen af met respectievelijk een terugblik op het Burgemeesterschap tot nu toe, het bijzondere verhaal van het aardappelras De Rode Pipo en een roeitocht van maar liefst 5000 km.

2021-09-06T07:49:01+00:00

Zeelandia speelt Valavond

Valavond vertelt het verhaal van een moeder en een dochter die al 30 jaar lang wachten op de thuiskomst van hun man en vader, die nooit is teruggekeerd van zee.

Terug naar  programmaoverzicht