Opstandingskerk Wissenkerke

Orgelconcert

zondag 4 augustus 2024
aanvang 15.00 uur

Orgelconcert i.s.m. Pg De Ontmoeting

Op 4 augustus bespeelt Tamas Matimba uit Kortgene het recent gerestaureerde Vollebregt orgel in de Opstandingskerk in Wissenkerke.

Duur van het concert: 60 minuten

Kerk open om 14.30 uur.

Programma

Een selectie van variaties van Bach, Goldberg variaties
Bach, Toccata en fuga in d mineur BWV 565
Franck, op. 18 prelude, fuga en variaties
Franck, Andantino in G mineur
Elgar, Salut d’amour
Elgar, pomp and circumstance (the land of hope and glory)

Over Tamas Matimba

Tamas is een gepassioneerd en toegewijd pianist die woont in Kortgene. Met een diepe liefde voor de piano streeft hij naar boeiende optredens die een blijvende indruk achterlaten. Van klassieke composities tot soulvolle jazz. Website: Tamas Matimba
Maar ook op het orgel stort Tamas zijn hart en ziel in elk stuk dat hij speelt en hij heeft een afwisselend programma samengesteld.
We zijn blij dat Tamas sinds kort als kandidaat bestuurslid is toegetreden tot het bestuur van het NUT Noord-Beveland.

Over het Vollebregtorgel

In 1862 bouwde J.J. Vollebregt een eenklaviers orgel voor de voormalig Hervormde Kerk te Wissenkerke. Het instrument kreeg een plaats boven de preekstoel.
Aangezien op een zeker moment het dak van de kerk is verlaagd, kon Koning David niet meer boven op het orgel staan. Een oplossing werd gevonden in het afzagen van zijn benen, waarna het beeld tussen het orgel en het dak paste.
In 1970 werd het orgel overgeplaatst naar de huidige Opstandingskerk. Hier ging een restauratie door de orgelbouwer De Graaff te Ede aan vooraf. Ook in de Opstandingskerk was geen ruimte voor het beeld van Koning David voor het orgel. Gelukkig waren zijn afgezaagde benen terug te vinden en werd het beeld op het balkon voor het orgel geplaatst. Ook de oude spaanbalgen konden helaas niet worden herplaatst. De kas en het snijwerk zijn in wit en groen geschilderd.

toegang gratis

Andere voorstellingen uitgelicht

2024-06-24T22:07:39+02:00

Orgelconcert11 augustus 2024 - Kats

In de zomermaanden organiseren we twee orgelconcerten. Stap eens binnen in de kerk om te luisteren naar de prachtige orgelklanken. Aan dit concert verlenen ook Corella Nijsse (sopraan) en Peter Reinders (tenor) hun medewerking.