Kerkje van Kats – Kats

Orgel en zang

zondag 11 augustus 2024
aanvang 15.00 uur

Concert i.s.m. De Katse Kerk

Op 11 augustus treden Corella Nijsse (sopraan) en Peter Reinders (tenor) voor u op in het Kerkje van Kats. Zij worden door Tamas Matimba begeleidt op het orgel. Samen brengen ze onderstaand programma ten gehore.

Duur van het concert: 60 minuten

Kerk open om 14.30 uur.

Programma

Handel, Come ever smiling liberty
Purcell, sound the trumpet
Stainer, love divine
Webber, pie jesu
Foster/ Sager, the prayer
Raggiani/ de Boer, vivre/laat me.

Over Peter Reinders

Begonnen in de lichte muziek, was hij deelnemer aan vele nationale en internationale songfestivals. Door het volgen van zangonderwijs en het verbeteren van de zangtechniek ontwaakte ook zijn liefde voor de klassieke muziek. Hij was deelnemer aan het Vocalistenconcours te Zierikzee, en sleepte naast de eerste prijs in de categorieën klassieke zang en duetten, ook de publieksprijs in de wacht. Enkele jaren verdiepte hij zich in het zingen van opera en liederen. Hij werd vaak uitgenodigd als solist tijdens klassieke concerten in Zeeland en daarbuiten. In 2015 vertolkte hij de rol van Jesus tijdens de ‘Passie van Kloetinge’ . Een aantal jaren zong hij bovendien in kleinere ensembles zoals ‘Pipistrello’ en ‘Vier’. Samen met de Katse sopraan Corella Nijsse vormde hij het vocaal duo ‘L’ Escaut’, dat vele optredens verzorgde. Het bleef niet alleen bij het zingen van klassieke muziek; musical-songs lokten enorm, en ook het toneelspel. Bij het  Goese ‘Muziektheater Zeeland’ vertolkte hij de grotere rollen, met als hoogtepunt ‘Michiel de Ruyter’ in het gelijknamige musical. Sinds het najaar van 2023 is er samenwerking met de pianist Tamas Matimba.

Over Corella Nijsse

Corella Nijssse volgde zanglessen bij Bea Zwadlo, Riet Amir en Jos Dingemanse. Zij trad op als solist bij onder meer het Noord-Bevelands Mannenkoor, gemengd koor Cantare, vrouwenkoor Quodlibet en muziekgezelschap Het Zeeuws Elftal. Zij speelt trompet en behaalde hiervoor alle muziekschooldiploma’s. Daarnaast speelt zij cello. Hiervoor volgde zij lessen bij Greetje Buytendijk. Samen met Peter Reijnders vormt ze het vocaal duo L’Escaut.

Over Tamas Matimba

Tamas is een gepassioneerd en toegewijd pianist die woont in Kortgene. Met een diepe liefde voor de piano streeft hij naar boeiende optredens die een blijvende indruk achterlaten. Van klassieke composities tot soulvolle jazz. Maar ook op het orgel stort Tamas zijn hart en ziel in elk stuk dat hij speelt. Website: Tamas Matimba

Over het orgel

Het betreft hier een orgel dat gebouwd is in 1925 door orgelbouwer J.M.G. Giessen uit Goes. Kats, Hervormde Kerk – de Orgelsite | orgelsite.nl

toegang gratis

Andere voorstellingen uitgelicht

2024-06-24T22:07:39+02:00

Orgelconcert11 augustus 2024 - Kats

In de zomermaanden organiseren we twee orgelconcerten. Stap eens binnen in de kerk om te luisteren naar de prachtige orgelklanken. Aan dit concert verlenen ook Corella Nijsse (sopraan) en Peter Reinders (tenor) hun medewerking.