Zaal Onder de Toren • Wissenkerke

Lonneke Dort

Allemaal of niemand (try-out)

woensdag 14 oktober 2020
aanvang 20.30 uur

Over Lonneke Dort
Lonneke Dort is een cabaretière en kleinkunstenares. In 2015 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2011 was zij de winnaar van het Utrechts Cabaret Festival. In dat zelfde jaar won ze ook het Griffioen Cabaret Festival. Zij speelt bij ons één van haar eerste try-outs van haar nieuwe voorstelling.

Allemaal of niemand

De op het eerste gezicht zo vriendelijke Lonneke Dort slaat een akkoord aan en trekt u mee in een wereld vol gevaar. Hoewel Lonneke dolgraag ja wil zeggen, zegt ze meestal nee. Ze speelt graag het spel en verlangt ernaar deel uit te maken van een groter geheel, maar kan zich moeilijk vinden in de spelregels. En toch was ze een volle week te zien in De Slimste Mens…
Een nieuw programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van de cabaretière met een gezonde dosis bluf waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen.

‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet’. (Parool)
“Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury ‘sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben’. Dort begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.” (NRC)
‘De AKF jury prees Dort om haar sterke teksten en intrigerende persoonlijkheid. Er gaat een heerlijk soort gevaar van haar uit. Ze heeft een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen.’ (Theaterkrant)

Credits:
Regie: Wil van der Meer
Foto: Joshua Bakarbessy
Duur voorstelling: 60 tot 75 minuten

www.lonnekedort.nl

reserveer ticket

Toegang incl. consumptie € 14,00 / leden € 12,00

Andere voorstellingen uitgelicht

Terug naar  programmaoverzicht