Project Description

Dorpshuis Zaal Onder de Toren • Wissenkerke

Groninger studenten cabaret festival

Finalistentour

zaterdag 2 april 2022
aanvang 20.00 uur

Let op: Deze voorstelling is verplaatst van 15 januari 2022 naar 2 april 2022.

Finalistentour 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival

De Finalisten Tour van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt eraan! In het voorjaar van 2022 zullen de 3 finalisten die op vrijdag 12 november in de Stadsschouwburg in Groningen hebben gestreden voor de 3 prijzen op tour gaan rond heel Nederland! Kom je kijken?

De aanloop:

De finalisten Jonathan Krispijn, Julia Straten, Boban Braspenning, David Heijmans, Anne Ruitenberg en Bas van de Ven streden tijdens de halve finales op 10 en 11 november 2021 tegen elkaar. Klik hier om meer te weten over deze zes deelnemers

Uit deze twee spannende halve finales werden de volgende drie finalisten uitgekozen: Boban Benjamin Braspenning, Bas van de Ven en Julia Straten.

Zij mochten het op vrijdag 12 november 2021 in de finale tegen elkaar opnemen in de Stadsschouwburg in Groningen. Boban met zijn programma ”…”, Bas met zijn programma ”Lucas” en Julia met haar programma ”Hemelse Ham”.

En de winnaar is…Boban Benjamin Braspenning! Met zijn programma ”…” wist hij zowel het publiek als de jury te overtuigen van zijn talent. Hiermee won hij de Juryprijs en de Publieksprijs. David Heijmans heeft in de halve finale de Jury weten te overtuigen van zijn talent en ontving op vrijdag de Persoonlijkheidsprijs!

Over het Groninger Studenten Cabaret Festival

Veel grote cabaretiers, onder wie Jochem Myjer en Theo Maassen zullen je vertellen dat er niets boven Groningen gaat! Het zijn slechts twee van de grote cabaretnamen, die aan het begin van hun carrière naar het noorden afreisden om daarna huiswaarts te keren als winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De rest is geschiedenis.

De deelnemers aan de 35e editie van dit geheel door studenten georganiseerde festival, proberen hun grappen op dit moment nog uit voor de spiegel op hun studentenkamer en aan de bar in hun stamkroeg. Na een intensief traject waarin zij begeleid en gecoacht worden door ervaren mensen uit het vak, gaan de drie talenten die in het najaar van 2021 de finale halen, een tour maken langs de theaters in het hele land. Ben jij erbij als er opnieuw geschiedenis wordt geschreven?

www.gscf.nl

reserveer ticket

Toegang incl. consumptie € 15,00 / leden € 13,00

Andere voorstellingen uitgelicht

Terug naar  programmaoverzicht