Project Description

Kerkje van Kats • Kats

Gijs Nijkamp (bas) & Irina Parfenova (piano)

Een liederenavond ‘4 Cycli’

zaterdag 7 september 2019
aanvang 20.00 uur

Een liederenavond met vier liedcycli van Vaughan Williams, Schubert, Mussorgsky en Ravel in het Engels, Italiaans, Russisch en Frans gezongen, afwisselend met werken voor piano solo. In de presentatie wordt het publiek ingeleid in de inhoud van de rijke poëzie en zeer interessante historische achtergronden over de net zo rijke muziek. Een muzikale belevenis.

Gijs Nijkamp en Irina Parfenova realiseren sinds 2000 als duo met succes vele concerten in Nederland, meestal met operarepertoire und Russische muziek, in november 2013 in het grote festival “Russischer herfst“, dat door de stichting Troupe A’dour in het kader van het Holland-Rusland-Jaar 2013 georganiseerd werd. In Duitsland trad dit duo voor het eerst op in 2014 met Schuberts ‚Winterreise‘ in Quedlinburg en verder in ‚Eine musikalische Weltreise in 10 Sprachen‘, ‚Musik aus Russland‘ , ‚4 Zyklen , ein Liederabend‘ en in ‚Night Club‘.

Biografie Bas Nijkamp

De Nederlandse bas Gijs Nijkamp is sinds 2003 vast verbonden als solist bij het Nordharzer Städtebundtheater in Halberstadt/Quedlinburg. Hij studeerde Russisch aan de Universiteit van Amsterdam zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, sinds 1999 vervolgd door privélessen bij James McCray und Prizrenka McCray in Den Haag en in 2001 in een masterclass bij Galina Vishnevskaya. Sinds 2014 studeert hij verder bij Stephan Klemm in Leipzig. Door het impresariaat De Plu trad hij meermaals op in het concertgebouw in Amsterdam. In Duitsland trad hij tevens op in de theaters in Dessau, Detmold, Münster en Neubrandenburg. In het Nordharzer Städtebundtheater bouwde hij een omvangrijk repertoire op, dat naast interessante concertpartijen ook talrijke operarollen bevat, onder anderen Rocco, Mephistopheles, Figaro, Sarastro, Basilio, Philipp en Landgraf. Dit seizoen treedt hij op als Dulcamara in Der Liebestrank en in het seizoen 2019-2020 als Angelotti in Tosca, Daland in Der fliegende Holländer en Herr Reich in Die lustigen Weiber von Windsor.

Biografie Irina Parfenova

De in Moskau geborene pianiste Irina Parfenova studeerde daar aan de Gnesin’s muziekpedagogische akademie bij Inna Malinina en voltooide haar studie in 1987. Daarnaast begeleidde zij vele zangers en instrumentalisten in Rusland bij concerten en de Russische radio. Sinds 1990 woont zij in Nederland, waar zij in 1994 haar tweede pianostudie in Den Haag voltooide. Verdere optredens als begeleidster van zangers en intrumentalisten en tevens ook als soliste volgden in Los Angeles, San Antonio (Texas), Paris, Hamburg, Moskau, Budapest, Zuid-Afrika und Visjegrad (Hongarije). Ze richtte de Stichting Troupe A’dour op, die met vele interdisciplinaire muziektheaterproducties Nederlandse und Belgische theaters und scholen met succes bespeelt.

reserveer ticket

Toegang € 12,00 / leden € 10,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2019-06-18T20:20:19+00:00
16 juni 2019 - Wissenkerke

Sneltekenaar op EEF

Tijdens het Eindeloos Eiland Festival kunt u bij het 'café Tot Nut van het algemeen' een ludiek portret laten maken door sneltekenaar Frank Bervoets! Bent u lid van het NUT, dan kunt u via onze site toegangskaarten met korting bestellen.

2019-05-17T17:27:33+00:00
7 september 2019 - Kats

Gijs Nijkamp & Irina Parfenova

Een liederenavond met vier liedcycli van Vaughan Williams, Schubert, Mussorgsky en Ravel in het Engels, Italiaans, Russisch en Frans gezong-en, afgewisseld met werken voor piano solo. Een muzikale belevenis!

2019-05-17T17:34:48+00:00
28 september 2019 - Wissenkerke

Niet Schieten!

Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie en brengen een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows.

Terug naar  programmaoverzicht