Camping Zeelucht • Wissenkerke

Excursie Zilte Zaligheden
zaterdag 19 september 2020
aanvang 09.30 uur

Let op: De datum is i.v.m. de corona maatregelen verzet van zaterdag 25 april naar zaterdag 19 september! En i.v.m. het getijde is de aanvangstijd aangepast naar 09.30 uur.

NUT Noord-Beveland organiseert zaterdagochtend 19 september 2020 een excursie Zeeuwse Zilte Zaligheden (met eigen vervoer). Deze ochtend wordt verzorgd door minicamping Zeelucht in Wissenkerke in samenwerking met Nationaal park Oosterschelde. Het adres is Keihoogteweg 6, 4491 PT Wissenkerke. Als vervoer een probleem is dan bij aanmelding graag aangeven zodat wij een oplossing kunnen verzorgen.

De gids neemt ons mee…

Na ontvangst met koffie/thee en een bolus op de camping gaan we onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, zeekraal maar ook oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand (bij slecht weer op de camping) onder genot van een glaasje Prosecco. Verser en lekkerder kunnen deze zilte zaligheden natuurlijk niet zijn. Volgens goed Zeeuws gebruik zal bij de krukels (alikruiken) krentenbrood geserveerd worden.

De gids laat u zien waar de beste vindplaatsen zijn, wat eetbaar is en vertelt u alle ins en outs van het Nationaal Park en haar fauna en flora.

Informatie over de excursie:

09.30 uur: Welkom met koffie/thee en bolus.
10.15 uur: start wandeling o.l.v. 2 gidsen

De kosten voor deze excursie zijn € 12,50 p.p. inclusief gids en de proeverij met een glaasje Prosecco.
De excursie gaat door bij minimaal 10 deelnemers. De maximum groepsgrootte is 20 deelnemers.
Duur van de excursie is ongeveer 2 uur.
Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, 4491 PT Wissenkerke

Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan!

reserveer ticket

Toegang € 12,50 / leden € 12,50

Andere voorstellingen uitgelicht

2022-06-22T06:04:54+02:00

Steven Kazàn & Jamie28 januari 2023 - Wissenkerke

In het voorjaar van 2020 werden Steven Kazàn en Jamie als duo op de kaart gezet door het razendpopulaire ‘Corona TV’. Deze ‘ongemakkelijke’ video’s werden in korte tijd miljoenen keren bekeken. Na hun online-avontuur, kun je Steven en Jamie zien tijdens hun live-show: ‘Hey hallo’. Een bizarre show vol droge humor, interactie en natuurlijk magie!

Terug naar  programmaoverzicht