Project Description

Kerkje van Kats • Kats

Duo Duin & Berg

Zuid-Afrikaanse poëzie in liedvorm

zondagmiddag 11 september 2022
aanvang 15.00 uur

Een muzikale reis

Een aantal jaar geleden ontmoetten Gelske van der Duin en Yolande van den Berg (Duin en Berg) elkaar op het conservatorium. Tijdens een creatieve opdracht improviseerden ze ter plekke bij een schilderij. Daar hoorden ze elkaar voor het eerst muziek maken: Yolande speelde piano en Gelske zong. De interesse in elkaars vakmanschap was geboren! Yolande bleek te componeren. Zo zette ze vele gedichten op muziek die in haar moedertaal, het Afrikaans, zijn geschreven.

Met de composities van Yolande heeft Duo Duin & Berg een prachtig programma samengesteld: een muzikale rondreis door Zuid-Afrika. De liederen nemen u mee op reis door de natuur van Zuid-Afrika, op levensreis.

Duo Duin & Berg: twee sprankelende persoonlijkheden, die samen graag muziek maken, tillen je op en nemen je mee op reis door de Lage Landen en Zuid-Afrika, verfrissend en verrassend! Met prachtige teksten op eigengemaakte muziek en de mooiste covers beschrijven ze de natuur, de liefde en alles wat anderszins het leven de moeite waard maakt. Voor een concertreis naar Zuid-Afrika hebben ze hun programma aangevuld met een aantal pareltjes uit de Nederlandse literatuur, zodat niet alleen Zuid-Afrika, maar ook de Lage Landen zullen worden bezongen.

Dus: ben je ook benieuwd naar hoe de ‘rotse seer krij’? Of waarom Nederland zo mooi is? Wees welkom!

Yolande van den Berg: piano.

Gelske van der Duin: zang.

PROGRAMMA

14.30 uur inloop, ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij

15:00 uur aanvang voorstelling

16:00 uur pauze

16:15 concert deel 2

www.duoduinenberg.nl

“Gedig vir jou” : Toonsetting vir Alt en Klavier – YouTube

Kaarten reserveren

Toegang incl. consumptie € 12,00 / leden € 10,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2022-06-22T14:06:38+00:00

Duo Duin & Berg11 september 2022 - Kats

Zuid-Afrikaanse poëzie in liedvorm door Gelske van der Duin (zang) en Yolande van de Berg (piano). De liederen nemen u mee op reis door de natuur van Zuid-Afrika. Met foto's van fotograaf Koos van Niekerk. Incl. inloop met koffie\thee en Zuid-Afrikaanse taart.

2022-06-22T14:11:34+00:00

Proeverij24 september 2022 - Kortgene

Eerder kwamen whisky, jenever en wijn aan de beurt, nu organiseren we een bierproeverij met Emelisse bieren. De proeverij wordt verzorgd door Jens van Stee van Unique Drinks. Tijdens deze proeverij proosten we natuurlijk op 180 jaar NUT departement Noord-Beveland.

Terug naar  programmaoverzicht