Project Description

Kerkje van Kats • Kats

Douwe Eisenga

Pianoconcert

zondag 30 oktober 2022
aanvang 15.00 uur

Douwe Eisenga – pianoconcert

BIO
Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.

De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, pianist Jeroen van Veen, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag en vele anderen.
Zijn muziek is geworteld in rock, pop en wereldmuziek. Al deze invloeden, gecombineerd met barok en minimalisme, vinden hun weg in zijn werk.
In 2017 neemt Douwe de single en videoclip For Mattia op. Dit stuk schrijft hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor koos te sterven. Het is onbedoeld het startpunt voor een razendsnelle carrière als concertpianist. De ontroerende compositie staat al vijf jaar hoog in de Klassieke Top 400 met de volgens luisteraars meest populaire 400 composities van Radio 4. Dit lustrum vormde de aanleiding voor een gastoptreden bij het – door ongeveer een miljoen kijkers bekeken – televisieprogramma Matthijs Gaat Door.
Afgelopen najaar verscheen zijn nieuwe album Open bij Butler Records / V2 Records. Het nummer Theme I van dit album werd opgenomen in de geschenk cd (15.000 exemplaren) van Aangenaam Klassiek 2021.
Intussen schreef de pers in september lovend over de muziek van het locatietheaterproject Grenspaal 369 en werd de documentaire Dertien Dagen – met muziek van Douwe – genomineerd voor een Gouden Kalf.

James Fleming, recensent: Eisenga has crafted a record as spacious as the cosmos, a universe stuffed with wonders.
David Mitchel, schrijver: Eisenga’s composition is beautiful. It is yoyous, trancedent, and makes me homesick for a place I’ve never been.
Maarten Brandt, recensent; Een intrigerende mix van Simeon ten Holt’s Canto Ostinato en de ‘maximale’ minimal-stijl van John Adams.
Herman van Veen, theatermaker; Douwe Eisenga’s postminimalistische klanken wisten mij tot diep in mijn botten te raken.
Ron Scheppers, recensent: Repeating patterns lend Open powerful momentum, and eloquent, haunting melodies are abundant.
De Volkskrant, Herien Wensink (over Grenspaal 369): De gevarieerde, contrastrijke muziek van componist Douwe Eisenga, vol weemoedige blazers en felle percussie, stuwt de voorstelling niettemin energiek voort, en houdt de toeschouwer vijf kwartier geboeid.

www.douweeisenga.com

www.facebook.com/douwe.eisenga.music/

Kaarten reserveren

Toegang incl. consumptie € 15,00 / leden € 13,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2022-06-22T14:06:38+00:00

Duo Duin & Berg11 september 2022 - Kats

Zuid-Afrikaanse poëzie in liedvorm door Gelske van der Duin (zang) en Yolande van de Berg (piano). De liederen nemen u mee op reis door de natuur van Zuid-Afrika. Met foto's van fotograaf Koos van Niekerk. Incl. inloop met koffie\thee en Zuid-Afrikaanse taart.

2022-06-22T14:11:34+00:00

Proeverij24 september 2022 - Kortgene

Eerder kwamen whisky, jenever en wijn aan de beurt, nu organiseren we een bierproeverij met Emelisse bieren. De proeverij wordt verzorgd door Jens van Stee van Unique Drinks. Tijdens deze proeverij proosten we natuurlijk op 180 jaar NUT departement Noord-Beveland.

Terug naar  programmaoverzicht