Kerkje van Kats • Kats

Douwe Eisenga

Pianoconcert

zondag 3 november 2024
aanvang 15.00 uur

Douwe Eisenga – pianoconcert

Pianist en componist Douwe Eisenga uit Middelburg schrijft sprankelende muziek. Een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.

De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, pianist Jeroen van Veen, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag en vele anderen.
Zijn muziek is geworteld in rock, pop en wereldmuziek. Al deze invloeden, gecombineerd met barok en minimalisme, vinden hun weg in zijn werk.

For Mattia

In 2017 neemt Douwe de single en videoclip For Mattia op. Dit stuk schrijft hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor koos te sterven. Het is onbedoeld het startpunt voor een razendsnelle carrière als concertpianist. De ontroerende compositie staat al vijf jaar hoog in de Klassieke Top 400 met de volgens luisteraars meest populaire 400 composities van Radio 4. Dit lustrum vormde de aanleiding voor een gastoptreden bij het – door ongeveer een miljoen kijkers bekeken – televisieprogramma Matthijs Gaat Door.

The Flood

Voor de vijftigste herdenking van de Watersnoodramp schreef Douwe Eisenga in opdracht van het Zeeland Nazomerfestival Requiem 1953, een dodenmis. De opname van destijds met het Zeeuws Orkest en Zeeuws Philharmonisch koor is in 2023 opnieuw uitgebracht in een geremasterde versie. Deze versie van The Flood Requiem is in een kleinere bezetting vijf keer in de province uitgevoerd.

Maarten Brandt, recensent; Een intrigerende mix van Simeon ten Holt’s Canto Ostinato en de ‘maximale’ minimal-stijl van John Adams.
Herman van Veen, theatermaker; Douwe Eisenga’s postminimalistische klanken wisten mij tot diep in mijn botten te raken.

www.douweeisenga.com

www.facebook.com/douwe.eisenga.music/

Toegang € 16,00 / leden € 14,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2024-06-24T22:07:39+02:00

Orgelconcert11 augustus 2024 - Kats

In de zomermaanden organiseren we twee orgelconcerten. Stap eens binnen in de kerk om te luisteren naar de prachtige orgelklanken. Aan dit concert verlenen ook Corella Nijsse (sopraan) en Peter Reinders (tenor) hun medewerking.