Project Description

Dorpskerk • Colijnsplaat

De Thuiskomst

* Uitgesteld *

zondagmiddag 1 november 2020
aanvang 14.30 uur

Helaas, i.v.m. de aangescherpte corona maatregelen wordt dit optreden verplaatst naar een latere datum. Heeft u kaarten gekocht dan wordt u per e-mail geïnformeerd hierover.

De Thuiskomst was eerder bij ons te horen en te zien en wel op 18 maart 2018 in het Kerkje van Kats. Tijdens dit concert namen ze ons mee op een reis langs verschillende landen en tijden. Beginnend bij de prachtige oude muziek van Von Biber en verder langs Spanje, Oost-Europa en Argentinië met de Tango van Astor Piazzolla tot slot. Dit is zo goed bevallen dat we gevraagd hebben weer een mooie combinatie van verschillende muziekstijlen te maken  Laat u tijdens dit concert meevoeren en verrassen door een hele nieuwe dimensie van klanken en kleuren door de instrument combinatie van deze twee virtuoze dames.

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten. De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek of tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Met De Thuiskomst in de vroege barok brengt muziek van John Dowland en Heinrich Franz von Biber u in 17e-eeuwse sferen. Daarnaast blijven ze op zoek naar bijzonder repertoire waar ze in deze combinatie van instrumenten een nieuw licht op kunnen laten schijnen.
‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België). Hun eerste CD ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ is te koop tijdens concerten of via de website als ook hun tweede CD ‘De Thuiskomst in Spanje’.

www.dethuiskomst.nl

De Dorpskerk in Colijnsplaat

Leuk om te vermelden is dat we voor het eerst een voorstelling in De Dorpskerk in Colijnsplaat hebben. De naastgelegen ontmoetingsruimte heet De Thuishaven, toepasselijker voor dit concert van De Thuiskomst kan haast niet!

www.dorpskerkcolijnsplaat.nl

reserveer ticket

Toegang incl. consumptie € 14,00 / leden € 12,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2020-09-24T19:26:03+00:00
19 september 2020 - Wissenkerke

Excursie Zilte Zaligheden

Wat is lekkerder dan oesters? Oesters direct vers uit het water, zelf geplukt, met een glaasje bubbels! Onder leiding van een gids gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde.

2020-10-05T20:17:25+00:00
3 oktober 2020 - Wissenkerke

Zeelandia speelt Janis

JANIS is een intieme muziektheater-voorstelling over de zoektocht van Janis Joplin naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

2020-10-14T21:36:54+00:00
14 oktober 2020 - Wissenkerke

Lonneke Dort

Goed bericht voor iedereen die houdt van grillige, schurende en oergeestige observaties. Lonneke Dort speelt voor u de try-out van haar nieuwe voorstelling 'Allemaal of niemand'.

Terug naar  programmaoverzicht