Project Description

Dorpskerk • Colijnsplaat

De Thuiskomst

Kerstconcert

zondagmiddag 12 december 2021
aanvang 14.30 uur

De Thuiskomst was eerder bij ons te horen en te zien en wel op 18 maart 2018 in het Kerkje van Kats. Tijdens dit concert namen ze ons mee op een reis langs verschillende landen en tijden. Beginnend bij de prachtige oude muziek van Von Biber en verder langs Spanje, Oost-Europa en Argentinië met de Tango van Astor Piazzolla tot slot. Dit is zo goed bevallen dat we gevraagd hebben weer een mooie combinatie van verschillende muziekstijlen te maken in een speciaal kerstconcert. Laat u tijdens dit concert meevoeren en verrassen door een hele nieuwe dimensie van klanken en kleuren door de instrument combinatie van deze twee virtuoze dames.

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten. De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek of tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Met De Thuiskomst in de vroege barok brengt muziek van John Dowland en Heinrich Franz von Biber u in 17e-eeuwse sferen. Daarnaast blijven ze op zoek naar bijzonder repertoire waar ze in deze combinatie van instrumenten een nieuw licht op kunnen laten schijnen.
‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België). Hun eerste CD ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ is te koop tijdens concerten of via de website als ook hun tweede CD ‘De Thuiskomst in Spanje’.

www.dethuiskomst.nl

De Dorpskerk in Colijnsplaat

Leuk om te vermelden is dat we voor het eerst een voorstelling in De Dorpskerk in Colijnsplaat hebben. De naastgelegen ontmoetingsruimte heet De Thuishaven, toepasselijker voor dit concert van De Thuiskomst kan haast niet!

www.dorpskerkcolijnsplaat.nl

reserveer ticket

Toegang incl. consumptie € 14,00 / leden € 12,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2021-09-07T12:49:44+00:00

Verhalend Noord-Beveland

Loes Meeuwisse, Steven Dees en Marieke le Duc-Bouwense trappen het seizoen af met respectievelijk een terugblik op het Burgemeesterschap tot nu toe, het bijzondere verhaal van het aardappelras De Rode Pipo en een roeitocht van maar liefst 5000 km.

2021-09-06T07:49:01+00:00

Zeelandia speelt Valavond

Valavond vertelt het verhaal van een moeder en een dochter die al 30 jaar lang wachten op de thuiskomst van hun man en vader, die nooit is teruggekeerd van zee.

Terug naar  programmaoverzicht