Project Description

Nicolaaskerk • Kortgene

Con Legno Stijkersensemble

Klassieke muziek

zaterdag 23 februari 2019
aanvang 20:00 uur

Con Legno

Strijkersensemble ‘Con Legno’ telt ongeveer 16 enthousiaste muzikanten en staat onder leiding van Pim Overduim. De bindende factor voor de strijkers van Con Legno is het plezier hebben in samen muziek maken, maar toch ook het aanscherpen van de muzikale vaardigheden.

Het repertoire mag er zijn: van Vivaldi, Mozart, Mendelssohn en Grieg tot ragtimes en filmmuziek. Con Legno streeft ernaar meerdere optredens per jaar te geven, zowel als zelfstandig ensemble als in samenwerking met koren, solisten en andere instrumentale groepen.

Het ensemble is een muziekgezelschap geïnitieerd vanuit de Zeeuwse Muziekschool met daarin een mix van scholieren, studenten en volwassenen op viool, altviool, cello en contrabas.

JUBILEUMCONCERT

Dit jaar bestaat Con Legno 40 jaar en we zijn zeer verheugd dat zij een jubileumconcert in Kortgene verzorgen!

Er wordt een programma gebracht, grotendeels gebaseerd op volksmuziek en -vertellingen uit vele landen en uit tijden van lang geleden tot heden.

Aan dit optreden werkt mee het 9-jarig blokfluit talent Esra Jonckman.
Begeleid door Con Legno speelt zij het fluitconcert in F-groot ‘La Tempesta di Mare’ van A. Vivaldi.

Naast vele, niet vaak gehoorde, bewerkingen van verschillende volksmelodieën wordt ook het verhaal van Don Quichotte ten gehore gebracht. Het verhaal wordt verteld en omlijst met de gelijknamige suite voor strijkers van G. Ph. Telemann.

www.strijkersensemble.nl

reserveer ticket

Toegang € 8,00 leden € 6,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2019-05-17T17:27:33+00:00
7 september 2019 - Kats

Gijs Nijkamp & Irina Parfenova

Een liederenavond met vier liedcycli van Vaughan Williams, Schubert, Mussorgsky en Ravel in het Engels, Italiaans, Russisch en Frans gezong-en, afgewisseld met werken voor piano solo. Een muzikale belevenis!

2019-05-17T17:34:48+00:00
28 september 2019 - Wissenkerke

Niet Schieten!

Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie en brengen een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows.

2019-05-17T17:28:27+00:00
18 oktober 2019 - Kats

Paul Scheffer

Sinds hij de val van de Berlijnse Muur meemaakte, is hij geïntrigeerd door grenzen. Voor hem bestaat er geen vrijheid zonder vorm: een open samenleving vraagt om grenzen. Maar hoe voorkomen we dat op-nieuw muren worden opgetrokken?

Terug naar  programmaoverzicht