Nicolaaskerk • Kortgene

Con Legno Stijkersensemble

Klassieke muziek

zaterdag 23 februari 2019
aanvang 20:00 uur

Con Legno

Strijkersensemble ‘Con Legno’ telt ongeveer 16 enthousiaste muzikanten en staat onder leiding van Pim Overduim. De bindende factor voor de strijkers van Con Legno is het plezier hebben in samen muziek maken, maar toch ook het aanscherpen van de muzikale vaardigheden.

Het repertoire mag er zijn: van Vivaldi, Mozart, Mendelssohn en Grieg tot ragtimes en filmmuziek. Con Legno streeft ernaar meerdere optredens per jaar te geven, zowel als zelfstandig ensemble als in samenwerking met koren, solisten en andere instrumentale groepen.

Het ensemble is een muziekgezelschap geïnitieerd vanuit de Zeeuwse Muziekschool met daarin een mix van scholieren, studenten en volwassenen op viool, altviool, cello en contrabas.

JUBILEUMCONCERT

Dit jaar bestaat Con Legno 40 jaar en we zijn zeer verheugd dat zij een jubileumconcert in Kortgene verzorgen!

Er wordt een programma gebracht, grotendeels gebaseerd op volksmuziek en -vertellingen uit vele landen en uit tijden van lang geleden tot heden.

Aan dit optreden werkt mee het 9-jarig blokfluit talent Esra Jonckman.
Begeleid door Con Legno speelt zij het fluitconcert in F-groot ‘La Tempesta di Mare’ van A. Vivaldi.

Naast vele, niet vaak gehoorde, bewerkingen van verschillende volksmelodieën wordt ook het verhaal van Don Quichotte ten gehore gebracht. Het verhaal wordt verteld en omlijst met de gelijknamige suite voor strijkers van G. Ph. Telemann.

www.strijkersensemble.nl

Toegang € 8,00 leden € 6,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2023-01-27T10:14:05+01:00

Steven Kazàn & Jamie28 januari 2023 - Wissenkerke

In het voorjaar van 2020 werden Steven Kazàn en Jamie als duo op de kaart gezet door het razendpopulaire ‘Corona TV’. Deze ‘ongemakkelijke’ video’s werden in korte tijd miljoenen keren bekeken. Na hun online-avontuur, kun je Steven en Jamie zien tijdens hun live-show: ‘Hey hallo’. Een bizarre show vol droge humor, interactie en natuurlijk magie!