Project Description

Zaal onder de Toren • Wissenkerke

Blue Jeans Big Band & Appletree

Theatershow ‘Swing, Swing, Swing’

zaterdag 18 januari 2020
aanvang 20.00 uur

De ‘Blue Jeans Big Band’ en ‘Appletree’ kruipen voor de tweede keer in de muzikale huid van Glenn Miller & The Andrews Sisters. Band en zangeressen trekken samen op in het kader van de 75e herdenking van ‘De Slag om de Schelde’. Rens Schot (Zeeuwse Komedie) schreef een muzikaal drama waarin originele arrangementen en loepzuivere close-harmony de hoofdrol speelt.

Theatershow

Naar aanleiding van de herdenking van 75 jaar bevrijding in Zuid West Nederland in 2019 presenteert de band samen met de dames van “Appletree” een speciaal programma waarbij de muziek van Glenn Miller en de Andrews Sisters centraal staat. Rens Schot schreef en regisseert het muzikale theaterdrama ‘De dood van de dirigent’, waarin de swingmuziek rond WO II de hoofdrol speelt. Tussen de nummers acteren zangeressen en bandleden in avonturen en intriges die achter de schermen van een fictieve tournee van Glenn Miller & The Andrews Sisters plaatsgevonden zouden kunnen hebben.
Appletree is voor deze theatershow samengesteld uit drie gelouterde Zeeuwse zangeressen.
Rens Schot toneelschrijver en als regisseur verbonden aan producties waarin historische gebeurtenissen in persoonlijk perspectief zijn geplaatst.

De Blue Jeans Big Band

Count Basie, Duke Ellington, Glen Miller, Benny Goodman, Hoagy Carmichael en Johhny Mercer. Namen die allemaal onlosmakelijk verbonden zijn de Amerikaanse swing muziek uit de periode 1930 tot 1960. Deze muziek vormt de basis van het repertoire van de Blue Jeans Big Band. En hoewel het werk van Count Basie het fundament van dat repertoire is, worden er regelmatig uitstapjes gemaakt naar muziek uit andere perioden waardoor de band een gevarieerd programma kan brengen.
De band werd opgericht in 1977 nadat de kiem werd gelegd tijdens de terugreis van het Zeeuws Jeugdorkest na een concertreeks in Engeland. Een aantal leden daarvan besloot te proberen een bigband op te richten en met vallen en opstaan lukte dat wonderwel. Na een aantal jaren was de band uitgegroeid tot een bigband met een volledige bezetting: vijf saxen, vier trompetten, vier trombones en een ritmesectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums. Een bezetting die tot op heden nog steeds staat. De leden zijn afkomstig uit Walcheren en Zuid- Beveland. De band treedt regelmatig op zowel binnen Zeeland als daarbuiten en is regelmatige te gast op jazzfestivals.
Na een rustperiode van enkele jaren besloot in 2004 een aantal bandleden een poging te doen de band weer aan het spelen te krijgen. Sinds 2007 staat de band onder leiding van Dick Broers.

reserveer ticket

Toegang € 12,00 / leden € 10,00

Andere voorstellingen uitgelicht

2019-06-18T20:20:19+00:00
16 juni 2019 - Wissenkerke

Sneltekenaar op EEF

Tijdens het Eindeloos Eiland Festival kunt u bij het 'café Tot Nut van het algemeen' een ludiek portret laten maken door sneltekenaar Frank Bervoets! Bent u lid van het NUT, dan kunt u via onze site toegangskaarten met korting bestellen.

2019-09-08T07:34:53+00:00
7 september 2019 - Kats

Gijs Nijkamp & Irina Parfenova

Een liederenavond met vier liedcycli van Vaughan Williams, Schubert, Mussorgsky en Ravel in het Engels, Italiaans, Russisch en Frans gezong-en, afgewisseld met werken voor piano solo. Een muzikale belevenis!

2019-09-29T07:45:30+00:00
28 september 2019 - Wissenkerke

Niet Schieten!

Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie en brengen een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows (try-out).

Terug naar  programmaoverzicht